عضویت   لغو عضویت
افراد آنلاین : 1
امروز : 14
دیروز : 3
بازدید کل : 3490
دمنوش تمشك آبي(بلوبري)
بوميان آمريكا از تمشك آبي براي درمان سرفه و تقويت سلول هاي خوني استفاده مي­ كردند. تمشك آبي به طور سنتي براي كاهش كلسترول و چربي خون، ارتقاء سطح گلوكز خون و نرمي پوست استفاده مي شود. دمكرده­ ي اين گياه هم، مجاري ادرار را ضد عفوني مي ­كند. ميوه­ ي تمشك آبي، جريان خون را بهبود بخشيده و از آن در درمان اختلالات چشمي نظير رتينوپاتي ديابتي، آب مرواريد، آب سياه و اختلالات گردش خون در بدن نظير رگهاي واريسي و بواسير استفاده مي­ شود.

1- كاهش وزن

 نتايج يك مطالعه روي موش هاي آزمايشگاهي نشان مي دهد كه آنتوسيانين هاي تمشك آبي در هر دو مدل چاقي ناشي از رژيم غذايي و چاقي ژنتيكي به كاهش وزن كمك مي كند. پس از 90 روز تغذيه‏ ي موش‏ها با رژيم حاوي تمشك آبي، كاهش چشمگيري در چربي‏ ها به خصوص چربي‏ هاي شكمي، تري‏ گليسيريد و كلسترول مشاهده شد. محققان دانشگاه تگزاس عقيده دارند كه تمشك آبي سلول هاي چربي را از بين مي برد. بر­مبناي تحقيقاتي كه مجله‏ ي Experimental Biology در سال 2011 منتشر كرد، كاهش سلول‏هاي چربي در موش‏هاي تغذيه شده با دوز بالاي تمشك آبي، 73 درصد و در موش‏هاي تغذيه شده با دوز پايين،27 درصد است. پلي فنول هاي اين ميوه، با آديپوجنسيس(شكل گيري سلول هاي چربي) مبارزه كرده و سنتز و ذخيره سازي چربي را كاهش مي­ دهد.

 مطالعات ديگري نشان مي­ دهد كه كاتچين تمشك آبي، ميزان چربي شكمي و وزن كل را كاهش مي دهد. اين تركيب، ژن چربي سوز ناحيه ي شكم را فعال كرده و به اين ترتيب به كاهش وزن و از دست دادن چربي كمك مي كند. تمشك آبي، كم كالري و حاوي مقادير زيادي فيبر و آب است. يك فنجان تمشك آبي حاوي 3/6 گرم فيبر و 125 گرم آب است. فيبر اين ميوه با كاهش سرعت هضم مواد غذايي به رفع گرسنگي كمك كرده و به همين سبب موجب كاهش وزن هم مي ‏شود.

 2- بهبود عملكرد مغز

 مطالعات نشان مي دهد كه مصرف تمشك آبي و يا مكمل هاي آن به مدت 12 هفته به بهبود عملكرد مغز و تقويت حافظه به خصوص در افراد سالمند كمك مي كند. اين مطالعه براي نخستين بار تأثير تمشك آبي يا مكمل هاي آن، بر عملكرد سيستم عصبي انسان را اثبات مي كند. آنتوسيانين هاي موجود در اين ميوه، سيگنال هاي عصبي مراكز مربوط به حافظه در مغز را افزايش داده و از اين راه عملكرد مغز و حافظه را بهبود مي بخشند. نتايج مصرف روزانه ي آب اين ميوه در افراد سالمند، پس از 12 هفته بهبود نسبي خوبي ‏را درفرآيند يادگيري و به خاطر آوردن كلمات نشان داد. افزون بر آن، سطح گلوكز و علائم افسردگي نيز كاهش يافت. نتايج اين تحقيقات در نشريه ي Journal of Agricultural and Food Chemistry در سال 2011، منتشر شده است.

پژوهش هاي ديگري نشان مي دهد، اسيدگاليك تمشك آبي، استرس اكسيداتيو را كاهش مي دهد و سبب جلوگيري از انحطاط سلول هاي مغز مي شود. آنتي اكسيدان‏ هاي موجود در اين ميوه، عملكرد حافظه را بهبود مي‏ بخشند، ضد التهاب هستند و استرس اكسيداتيو را كاهش مي­ دهند.

3- تنظيم كلسترول

در پژوهشي كه به تأثير نوشيدن چاي تمشك آبي بر كودكان و نوجوانان مبتلا به هايپركلسترولمي فاميلي (HeFH) مي‏ پرداخت، هر روز به مدت 6 ماه به 10 فرد مبتلا به (HeFH)، چاي بلوبري(حاوي دوز 32 گرم در كيلوگرم، آنتوسيانين)خورانده شد. نتايج اين گروه (گروه A) با افراد گروه شاهد يا B (10 فرد مبتلا به HeFH كه چاي بلوبري مصرف نكردند) مقايسه شد. پس از 1 ماه مصرفِ چاي بلوبري، تغيير چشمگيري مشاهده نشد، اما پس از 3 و 6 ماه مصرف، كاهش چشمگيري در ميزان LDL و كلسترول كل گروه A ديده شد. همچنين پس از 6 ماه، كلسترول، HDL گروه A به ميزان 48.78 درصد افزايش يافت و در ميزان آنتي اكسيدان ها افزايش و در محصولات پراكسيداسيون ليپيدي كاهش چشمگيري ديده شد.

تحقيقات نشان مي­­ دهد، مصرف روزانه­ ي­ 50 گرم تمشك آبي پس از 8 هفته، اكسيداسيون LDL را به ميزان 27 درصد در شركت كنندگان با وزن بالا كاهش مي­ دهد. تحقيق ديگري نشان مي­ دهد كه مصرف 75 گرم تمشك آبي همراه با يك وعده ي غذايي از اكسيداسيون ليپوپروتئين LDL به طور چشمگيري مي كاهد. 

4- تنظيم قندخون

مطالعات نشان مي‏ دهد كه افراد مبتلا به ديابت نوع 1 با رژيم غذايي حاوي فيبر بالا، نسبت به افراد ديابتي كه فيبر كمتري مصرف مي كنند، سطح قند خون پايين‏تري دارند. مصرف فيبر در بيماران ديابتي نوع 2 هم، بر تنظيم سطح قند خون و انسولين آنها مؤثر است. پژوهشگران مصرف 25-21 گرم فيبر در روز براي زنان و 38-30 گرم براي مردان را توصيه مي كنند. بايد دانست كه هر فنجان تمشك آبي، حاوي 3.6 گرم فيبر است.

پژوهش هاي منتشر شده در سال 2013 نشان مي­ دهد، مصرف سه وعده تمشك آبي در هفته، خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را به ميزان 7درصد كاهش مي­ دهد.

براساس اين پژوهش‏ ها، آنتوسيانين‏ هاي تمشك آبي آثار مطلوبي بر بهبود حساسيت به انسولين و متابوليسم گلوكز دارند. اين مطالعه كه روي 32 فرد چاق مبتلا به مقاومت به انسولين انجام شده، نشان مي دهد كه مصرف تمشك آبي، سبب بهبود حساسيت به انسولين مي‏ شود و خطر ابتلا به سندروم متابوليك و ديابت نوع 2 را كاهش مي‏ دهد.

5- كاهش فشار خون

در يك مطالعه روي افراد چاق، مشخص شد كه مصرف روزانه 50 گرم تمشك آبي پس از 8 هفته، فشار خون را به ميزان 6-4 درصد كاهش مي دهد. ديگر پژوهشها، همين تأثير را به ويژه در زنان يائسه تأييد مي‏ كند. نتايج حاصل از يك مطالعه ي جديد نشان مي دهد تمشك آبي به كاهش سختي شريان ها و فشار خون كمك مي كند. يافته هاي مركز تحقيقات تغذيه نشان مي دهد كه مصرف منظم تمشك آبي، افزايش فشار خون و خطر ابتلا به اين بيماري را كاهش مي دهد. اين نتايج در مقاله اي به نام « مصرف تمشك آبي، افزايش فشار خون و سختي شريان ها را در زنان يائسه ي مبتلا به مرحله ي اول فشار خون و مرحله ي پيش از آن كاهش مي دهد» در نشريه ي آكادمي تغذيه و رژيم هاي غذايي منتشر شده است.

نتايج اين مطالعه نشان داد كه در 48 زن يائسه ي مبتلا به فشارخون بالا (مرحله ي اول فشارخون) مصرف يك دوره ي 8 هفته اي(22 گرم تمشك آبي خشك شده يا پودر آن) فشار سيستوليك و دياستوليك خون را كاهش مي دهد.

6- بهبود بينايي

در يك پژوهش، اثر حفاظتي آنتوسيانين هاي تمشك آبي بر سلول هاي اپيتليوم رنگدانه ي شبكيه (PRE) در شرايط آزمايشگاهي بررسي شد. اين سلول ها با عصاره ي تمشك آبي تيمار شدند. نتايج اين آزمايش (منتشر شده در نشريه ي تغذيه ي انگلستان، سال 2012 ) نشان داد كه BAE از سلول هاي شبكيه در برابر آسيب هاي ناشي از نور از طريق توقف فرآيند پيري و آپوپتوز و همچنين تنظيم بيان فاكتور رشد اندوتليال عروقي و رساندن آن به سطح نرمال، محافظت مي كند. لوتئولين، زيگرانتين و فلاونوئيدهايي مثل روتين در تمشك آبي سبب تقويت مويرگ هاي چشم مي شوند و دژنراسيون موكولا، آب مرواريد، نزديك بيني، دوربيني و خشكي چشم را كاهش مي دهند. 
در پژوهش ديگري، تأثير آنتوسيانين هاي بلوبري بر سلول هاي شبكيه ي خرگوش بررسي شد. نتايج نشان داد كه تغذيه ي روزانه ي خرگوش ها با عصاره ي بلوبري حاوي دوز 2/1 تا 4/9 گرم بر كيلوگرم آنتوسيانين به مدت 4 هفته، آسيب ناشي از نور در سلول هاي شبكيه را كاهش مي دهد. 


قیمت : 12,000 تومان