عضویت   لغو عضویت
افراد آنلاین : 1
امروز : 17
دیروز : 1
بازدید کل : 8922
دمنوش توت فرنگي

1- بهبود عملكرد قلب و عروق

پژوهشي در دانشكده ي بهداشت دانشگاه هاروارد انجام شد كه نتيجه ي آن را مجله ي كالج آمريكايي تغذيه منتشر كرد. برمبناي اين پژوهش مصرف توت فرنگي خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش مي دهد. اين پژوهش روي 27 هزار زن در يك دوره ي ده ساله انجام شده است و نشان مي دهد كه خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي ـ عروقي در زناني كه در هفته دو وعده يا بيشتر توت فرنگي مصرف مي كنند، 14 درصد كمتر از كساني است كه اين ميوه را مصرف نمي كنند. براساس نتايج اين پژوهش، سطح كلسترول كل و ليپوپروتئين با چگالي كم (LDL) هم با مصرف توت فرنگي كاهش يافت.

پژوهشي ديگر، روي افراد داوطلب نشان داد كه مصرف روزانه 500 گرم توت فرنگي به مدت 1 ماه سطح كلسترول كل، ليپوپروتئين با چگالي كم و سطح تري گليسيريد و همچنين سطح سرم مالون دي آلدهيد را در مقايسه با حالت پيش از مصرف به طرز چشمگيري كاهش مي دهد. برپايه ي اين بررسي آنتوسيانين هاي توت فرنگي، ظرفيت آنتي اكسيداني پلاسما و حذف راديكال هاي آزاد را افزايش داد و سطوح ويتاميني هم، پس از مصرف توت فرنگي به ميزاني چشمگير، افزايش يافت. در اين بررسي نشان داده شد كه مصرف توت فرنگي از هموليز (تخريب و شكسته شدن گلبول هاي قرمز) خود به خودي و اكسيداتيو به ميزان چشمگيري مي كاهد.

 مطالعه اي در دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه مصرف منظم توت فرنگي، خطر ابتلا به حمله ي قلبي در زنان جوان و ميانسال كه در هفته حداقل 3 وعده توت فرنگي مصرف كرده اند را به ميزان 32 درصد كاهش مي دهد. كوئرستين، فلاونوئيد توت فرنگي است كه خاصيت ضدالتهاب طبيعي دارد و خطر ابتلا به آترواسكلروز(تصلب شرايين) و همچنين آسيب هاي ناشي از ليپوپروتئين با چگالي كم و كلسترول را كاهش مي دهد.

2-  تنظيم قند خون

يك پژوهش در سال 2011 نشان مي دهد كه مصرف حدود 37 عدد توت فرنگي در روز به طور چشمگيري عوارض بيماري ديابت مثل بيماري هاي كليوي و نوروپاتي را كاهش مي دهد. شاخص قند خون در ميوه ي توت فرنگي بسيار پايين است، از اين روي نسبت به ساير ميوه ها براي بيماران مبتلا به ديابت مناسب تر است. برپايه ي پژوهشي ديگر، فيستين توت فرنگي خطر ابتلا به بيماري هاي كليوي در موش هاي مبتلا به ديابت را كاهش مي دهد. پژوهشي در كشور فنلاند هم بيانگر آن است كه مصرف توت فرنگي همراه با نان سفيد پاسخ گليسمي (تغيير ميزان قند خون پس از مصرف مواد غذايي حاوي كربوهيدرات) را در اين افراد به ميزان 36 درصد در مقايسه با زناني كه فقط نان خورده بودند، افزايش داد. نتايج نشان مي دهد كه پلي فنول هاي توت فرنگي سرعت شكستن و جذب كربوهيدرات ها و نياز به انسولين براي تنظيم قند خون طبيعي را كاهش مي دهد.

3- كاهش وزن

براساس مقاله ي منتشر شده در كتاب رژيم غذايي مقاوم به چربي، مصرف توت فرنگي ترشح هورمون اديپونكتين و لپتين را افزايش مي دهد. هر دوي اين هورمون ها، هورمون هاي متابوليك و چربي سوز هستند. نتيجه ي ترشح اين هورمون ها افزايش سوخت و ساز و از دست دادن وزن است.

پژوهش هاي ديگر نشان مي دهد كه توت فرنگي هضم غذاهاي نشاسته دار را كاهش مي دهد و اين بدين معني است كه قندخون پس از مصرف غذا كنترل مي شود و در نتيجه اشتياق به مصرف مواد قندي كاهش مي يابد. پلي فنول هاي توت فرنگي ترشح آنزيم هضم كننده ي نشاسته را كاهش مي دهند. اين گياه، عملكرد هورمون هاي موثر بر كاهش وزن را هم، بهبود مي دهد.

4- بهبود عملكرد مغز

ديوور و همكاران، سال 2012 پژوهشي روي 16 هزار زن در يك دوره ي 6 ساله، انجام دادند. نتيجه ي اين پژوهش، تأثير مصرف توت فرنگي بر حافظه ي اين افراد را نشان مي دهد. برپايه ي نتايج پژوهش، نرخ كاهش حافظه در افرادي كه توت فرنگي بيشتري مصرف كرده بودند(به طور متوسط 200 گرم در هفته)، به طور چشمگيري، كندتر از افرادي بود كه اين ميوه را كمتر مصرف كرده يا از مصرف آن چشم پوشي كرده بودند. بر همين مبنا، مصرف توت فرنگي، حافظه را نسبت به سن به ميزان 2 سال و نيم جوانتر مي كند. پژوهشگران، بر اين باورند كه بهبود حافظه در اين افراد، به دليل وجود فلاونوئيدهاي توت فرنگي است.

پژوهش ديگري نشان داد كه مصرف اين ميوه، از خطر ابتلا به بيماري آلزايمر هم مي كاهد. مطالعه اي در سال 2014 روي موش هاي آزمايشگاهي نشان داد كه فلاونوئيد فيستين توت فرنگي، خطر ابتلا به بيماري آلزايمر در موش هاي دارا و فاقد ژن آلزايمر را، كاهش مي دهد

5- استحكام دندان ها و جلوگيري از بيماري لثه

در سال 2009 پژوهشي منتشر شد كه نشان مي دهد پلي فنول هاي توت فرنگي از شكستن نشاسته در دهان، چسبيدن مواد قندي به دندان ها، ايجاد پلاك و  پوسيدگي دندان و بروز بيماري هاي لثه بر اثر فعاليت باكتري ها جلوگيري مي كند. بر مبناي پژوهشي ديگر، اسيد ماليك توت فرنگي به سفيد شدن دندان ها كمك مي كند.

6-ضد سرطان

پژوهشي منتشر شده در مجله ي بين المللي سرطان نشان مي دهد كه عصاره ي توت فرنگي رشد تومورهاي ريه در موش هاي در معرض دود سيگار را مهار مي كند. سال 2012 يك كارآمايي باليني در چين نشان داد كه توت فرنگي منجمد، از سرطان مري پيشگيري مي كند. برمبناي همين پژوهش توت فرنگي، از بدن در برابر سرطان هاي ديگري مانند دهان، سينه و دهانه ي رحم هم محافظت مي كند.
مطالعات دانشگاه ايلي نوي آمريكا، نشان مي دهد كه اسيد الاژيك توت فرنگي رشد سلول هاي سرطاني را مهار مي كند. لوتئين اين گياه هم، با راديكال هاي آزاد مبارزه كرده و آثار منفي آن ها را به حداقل مي رساند.

قیمت : 16,000 تومان